OM SPONSORERNA


B BRAUN

B Brauns historia började med apoteket Rosen i Melsungen, Tyskland, 1839. Familjeföretagets innovativa och entreprenörsanda har gjort det möjligt att utvecklas till ett globalt företag på bara sex generationer. B Braun är idag en av världens ledande leverantörer av hälso- och sjukvårdsprodukter och förser den globala hälsovårdsmarknaden med produkter och system för anestesi, intensivvård, kardiologi, extrakorporeal blodbehandling och kirurgi och erbjuder därutöver tjänster för läkare, kliniker, privat kliniker samt för hemsjukvården. 

Besök B Braun för mer information.

Lunchsymposium tis 29/8 kl.12.00-13.15. Tema: Minimalinvasiv gynekologisk laparoskopi.

Föreläsare: Dr.Ulrika Johansson, MD, PhD, Kvinnokliniken, Danderyds sjukhus 


CAMPUSPHARMA

CampusPharma är ett svenskt läkemedelsföretag med fokus på registrering och marknadsföring av läkemedel och läkemedelsnära produkter i Norden. Verksamheten som startade 2004 har under senare år utvecklats kraftigt i och med att ett antal nya läkemedel har introducerats. CampusPharmas affärsidé är att marknadsföra och sälja unika läkemedel och läkemedelsnära produkter på den nordiska marknaden inom terapiområden som tillgodoser både små och stora patientgruppers behov. Fokus är kvinnohälsa, licensläkemedel och Special pharma (nischprodukter). 

Besök CampusPharma för mer information.

Ladda ned flyer till symposium

Lunchsymposium ons 30/8 kl.12.00-13.15. Tema: Update on nutrition during pregnancy and the importance of the active form of folic acid. Föreläsare: Prof.Dr Irene Hösli, specialist obstetrik, Universitetssjukhuset i Basil.


 

GEDEON RICHTER NORDICS AB

Gedeon Richter är ett europeiskt innovationsdrivet specialistläkemedelsföretag med produkter som distribueras i mer än 100 länder världen över. Företaget grundades 1901 av det ungerska apoteket Gedeon Richter. Idag har Richter vuxit till ett multinationellt läkemedelsföretag med huvudkontor i Budapest. Innovation och forskning av ursprungliga läkemedelsmolekyler har alltid varit viktiga inslag i bolagets strategi. Med 1000 anställda inom forskning och utveckling är Richters viktigaste fokusområden behandling av benigna, gynekologiska tillstånd och sjukdomar i det centrala nervsystemet. Företaget är ett av mycket få i världen att erbjuda en omfattande portfölj av produkter för gynekologiska tillstånd.

Besök Gedeon Richter för mer information.

Lunchsymposium mån 28/8 kl.12.00-13.15. Tema: HRT – behandling, vart står vi idag? Föreläsare: Pauliina Tuomikoski


 

SMITH&NEPHEW

Smith & Nephew är ett mångsidigt företag inom avancerad medicinteknik som arbetar för att hjälpa hälso- och sjukvårdspersonal i över 100 länder att förbättra livskvaliteten för deras patienter. Företagets historia sträcker sig mer än 160 år tillbaka i tiden till ett familjeföretag som grundades av Thomas James Smith 1856. I slutet av 1990-talet hade Smith & Nephew växt till en företagsgrupp med verksamhet över hela världen inom olika typer av medicinteknisk utrustning, produkter för personlig vård och såväl traditionella som nyskapande sårbehandlingstekniker. Smith&Nephew stöttar hälso- och sjukvårdspersonal i deras dagliga arbete med att ge patienterna ett bättre liv. Genom att använda banbrytande metoder för att utforma  produkter och tjänster, genom att sträva efter en bred tillgång till olika tekniker för fler kunder världen över, och genom att möjliggöra bättre utfall för patienter och sjukvårdssystem.

Besök Smith&Nephew för mer information.

Symposium tis 29/8 kl.14.45-15.30. Tema: Prevention av postoperativ sårinfektion efter kejsarsnitt hos kvinnor med ett BMI >30. En prospektiv, multicenter RCT. Föreläsare: Nana Hyldig


 

 

ASTELLAS PHARMA

Som ett ungt och framåttänkande företag är Astellas målsättning att höja livskvaliteten för människor runt om i världen genom att erbjuda innovativa och pålitliga läkemedelsprodukter. Astellas grundades den 1 april 2005, i sammanslagningen av Yamanouchi (grundat 1923) och Fujisawa (grundat 1894). Astellas fortsätter sitt engagerade arbete med att vara först med de bästa produkterna inom medicinska nyckelområden genom att kombinera oöverträffad FoU med hög marknadskapacitet och fortsatt tillväxt på den globala farmaceutiska marknaden. Utöver sina 20 dotterbolag, har Astellas Europe tre fabriker och ett forsknings- och utvecklingscenter i Europa. För att förverkliga Astellas affärsfilosofi att bidra till bättre hälsa hos människor över hela världen genom att erbjuda innovativa och pålitliga läkemedelsprodukter, har VISION 2015 utvecklats för att representera Astellas mål och framtidssträvan. Med VISION 2015 vill Astellas bli globalt kategoriledande (GCL) inom flera terapeutiska områden. 

Besök Astellas för mer information.


BAYER

Bayer är ett innovationsföretag med mer än 150 års erfarenhet och kärnkompetens inom hälsa och jordbruk. Man utvecklar nya molekyler för användning i innovativa produkter och lösningar för att förbättra hälsan hos människor, djur och växter. Forskningen och utvecklingen baseras på en djupgående förståelse av de biokemiska processerna i levande organismer. Målsättningen är att uppnå och bibehålla den ledande positionen på marknaderna, vilket skapar värde för kunderna, aktieägarna och medarbetarna. Strategin har utformats för att bidra med lösningar på några av de mest omfattande utmaningar som mänskligheten står inför, och göra det på ett sätt som samtidigt stärker vår lönsamhet. Sedan den 1 januari 2016 är Bayer indelat i tre divisioner:  Pharmaceuticals, Consumer Health och Crop Science. Animal Health är en separat verksamhet. 

Besök Bayer för mer information


 

EXELTIS

Exeltis i Norden strävar efter att bli samverkanspartner mellan läkemedelssektorn och sjukvården i syfte att få ett ökat fokus på kvinnohälsa. Exeltis etablerade sig i Norden 2016 och finns representerade i Sverige och Finland där de arbetar helt fokuserade på kvinnohälsa. Inom snar framtid kommer även Danmark och Norge att vara en del av Exeltis Norden. Ambitionen är att vara en lyssnande partner till gynekologer och barnmorskor, som dagligen möter målgruppen och deras livssituation. Exeltis vänder sig till kvinnor i alla skeden av livet med missionen att de alltid ska kunna leva sina liv fullt ut. Syftet är att lansera produkter som möter målgruppens behov och kunna bidra till kvinnors hälsa och välmående oavsett ålder och livssituation. Exeltis arbetar för att minska effekterna av åsidosatta tropiska sjukdomar (NTDs) som exempelvis Chagas sjukdom och Denguefeber.  

Besök Exeltis för mer information


 

HOLOGIC

Som ett ledande, globalt hälsovård och diagnostikbolag strävar man efter att göra framsteg mot större säkerhet för kunderna genom att förse dem med banbrytande teknik som gör en verklig skillnad. Det finns passion och beslutsamhet i syftet, ” The Science of Sure”. Denna grundsyn förlänger hela kärnerbjudandet: bröst & skeletthälsa, diagnostik, gyn-kirurgi och medicinska, estetiska lösningar. Man erbjuder kunderna större säkerhet genom att tänja på gränserna för vetenskapen. Hologic erbjuder och stöder många omfattande utbildningsprogram som sträcker sig från bröstdiagnostik till intervention och behandling. Dessa program ger vårdpersonal möjlighet att lära sig mest uppdaterade information på sitt eget område och, om möjligt, få praktisk erfarenhet på den nyaste tekniken i brösthälsa. Kurser är utformade för att förbättra patientvården, samt öka produktiviteten och arbetsflöde.

Besök Hologic för mer information


 

ROCHE DIAGNOSTICS SCANDINAVIA AB

Innovation har varit ett kännetecken för Roche och många av de farmaceutiska produkterna har blivit milstolpar inom läkemedelsterapin. Företaget har lanserat många revolutionerande produkter, bland annat lugnande medel och cancermediciner. Roche har bidragit till tre Nobelpris och sju Prix Galien – hälso-och sjukvårdens ”Oscar”. Inte mindre än 24 av Roches läkemedel finns med i WHOs lista över de viktigaste medicinerna.Det svenska bolaget bildades 1939 med tre anställda. Idag finns två dotterbolag i Sverige; en läkemedelsdel, som marknadsför och forskar kring läkemedel Roche AB, och ett dotterbolag inom diagnostik; Roche Diagnostics Scandinavia AB. Roche är aktiv inom en rad andra områden såsom rörelseapparatens sjukdomar, immunologi, infektionssjukdomar och sjukdomar i det centrala nervsystemet. Och de har en världsledande position inom det diagnostiska området. 

Besök Roche för mer information

Symposium tor 31/8 kl.09.00-10.00. Tema: Cell free DNA-screening for aneuploidy in clinical practice-results of an updated meta-analysis. Föreläsare: Maria Del Mar, Gil, MD, PhD. Hospital Universario de Torrejón, Madrid, Spain


 

VAGISAN

Vagisan MoistCream är en mjuk, vit kräm som är utvecklad för användning mot symptom på vaginal torrhet. Vagisan MoistCream innehåller inga hormoner (östrogener) och kan därför användas tillsammans med hormonersättningsterapi eller under klimakteriet med vaginala krämer eller pessarier som innehåller hormoner (östrogen). Tack vare tillsatsen av mjölksyra sätts krämen till ett pH av 4,5. Som ett resultat bidrar Vagisan MoistCream till att upprätthålla ett naturligt pH i skeden. Två effekter bidrar till lindring av symptom på vaginal torrhet av Vagisan MoistCream:
– Krämen har en hög vattenhalt och därmed fuktar huden i skeden och det yttre könsorganet.
– Närande lipider (fetter) håller huden smidig. Regelbunden användning av Vagisan MoistCream kan hjälpa till att förhindra irritation och inflammation i skeden och det yttre könsorganet.
Cremen kan också användas för vaginal torrhet före samlag, i princip med latexkondomer. För kvinnor som vill bli gravida, finns det inga konsekvenser för att använda Vagisan MoistCream, eftersom spermobilitet inte är nedsatt.

Besök Vagisan för mer information

Tider för symposium:

Mån 28 augusti kl.12.00 – 13.15 – Lunchsymposium – Gedeon Richter

Tis   29 augusti kl.12.00 – 13.15 – Lunchsymposium – B Braun

Tis   29 augusti kl.14.45 – 16.00 –           Symposium – Smith & Nephew

Ons 30 augusti kl.12.00 – 13.15 – Lunchsymposium – Campus Pharma

Tor  31 augusti kl.09.00 – 10.00 –           Symposium – Roche Diagnostics AB